Zapraszamy do skorzystania z 14-dniowej kuracji warzywno-owocową wg diety dr med. Ewy Dąbrowskiej „przywróć zdrowie żywieniem”.
Zainteresowanych prosimy o kontakt pod nr. tel. 518 181 360
Forma kuracji – restauracyjna lub cateringowa (śniadanie, obiad, kolacja) istotą diety jest kuracja „oczyszczająca” polegająca na usunięciu z organizmu złogów i toksyn oraz nadmiaru tłuszczu.
Dieta warzywno-owocowa dostarcza wielu bezcennych witamin, mikroelementów i błonnika przy niewielkiej ilości węglowodanów
Warzywa i owoce spożywane podczas kuracji to:
korzeniowe: marchew, seler, pietruszka, chrzan, burak, rzodkiew, rzepa, brukiew
liściaste: sałata, seler naciowy, zielona pietruszka, jarmuż, rzeżucha, koper, zioła
cebulowe: cebula, por, czosnek
psiankowate: papryka, pomidor
kapustne: kapusta biała, czerwona, włoska, pekińska, kalafior, kalarepa, brokuł
dyniowate: dynia, kabaczek, cukinia, ogórki
owoce: jabłka, cytryny, grejpfruty.
Spożywane w postaci:
soków – świeżo wyciskanych,
surówek,
surowych zup,
warzyw gotowanych,
duszonych zup gotowanych,
kiszonek,
wywarów z ziół,
warzyw,
owoców suszonych, surowych i pieczonych